سلف کلین فر چیست (self clean)
26
تیر 1403
0 نظر

سلف کلین فر چیست (self clean)

یکی از سخت ترین کارهای آشپزخانه تمیز کردن اجاق است مخصوصاً زمانی که از سر ریزشدن غذا یا چرب شدن آن مدتی گذشته است و مورد توجه قرار نگرفته است. اگر یک اجاق گاز یا فر تو کار با ویژگی سلف کلین داشته باشید، بسیار خوش شانس هستین زیرا کمک بسیار موثر و خوبی در امور خانه است.

همیشه قبل از استفاده از قابلیت سلف کلین محصول خود اطلاعات کافی را کسب کنید. اگر دفترچه راهنمای اجاق خود را گم کرده‌اید نگران نباشید زیرا اکثر آن‌ها به صورت آنلاین از تولید کننده‌ها در دسترس هستند. 

مزایای استفاده از قابلیت سلف کلین

  • رایحه‌های شیمیایی : اجاق گازهایی که به صورت دستی تمیز میشوند نیاز به استفاده از پاک کننده‌های قوی و بدبو دارند. هنگام استفاده حتما یا باید پنجره های خانه را باز کنید یا از یک فن قوی برای بیرون کردن بوی مواد شیمیایی به بیرون خونه روشن کنید. حتما توجه کنید اگه به رایحه‌های قوی مواد شیمیایی مشکل یا حساسیت دارید حتما از وسایل محافظ مانند عینک، دستکش و ماسک استفاده کنید. در فرآیند سلف کلین از مواد شوینده برای تمیز کردن استفاده نمیشود، فقط از حرارت برای از بین بردن چربی و آلودگی استفاده میشود.
  • انرژی و نیروی کار : یک اجاق گاز سلف کلین برای تمیز کردن آن نیاز به تلاش کردن و انرژی زیاد نیست و نیروی فردی برای پاک کردن فر را به حداقل می‌رساند. حتی اگر چرخه تمیز کردن سلف کلین مدت زمان زیاد یهم طول بکشد طول بکشد، فر به طور خودکار تمیز کردن را انجام می دهد و شما می توانید با صرف وقت خود کار ارزشمندتری انجام دهید. از طرف دیگر، تمیز کردن به صورت دستی انرژی، خم شدن و شستشو نیاز دارد.
  • صرفه جویی در زمان : چرخه سلف کلین به شما امکان می دهد کارهای دیگری انجام دهید. می‌توانید این چرخه را در یک شب انجام دهید، در حالی که تمیز کردن دستی بیشتر طول می‌کشد.
  • در نظر گرفتن هزینه :  سلف کلین هیچ هزینه ای برای شما به همراه ندارد، اما با تمیز کردن دستی، باید پاک کننده های اجاق گاز و پدهای تمیز کننده را خریداری کنید. استفاده از انرژی در طول چرخه سلف کلین معامله برای صرفه جویی در زمان و تلاش است.

توصیه هایی قبل از استفاده از سلف کلین

1) فر را پاک کنید

مطمئن باشید که چیزی مانند ورق شیرینی  و یا فویل آلومینیومی و وسایلی در فر باقی نمانده باشد. دفترچه راهنمای اجاق خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که اجاق شما قابلیت سلف کلین را دارد. بیشتر قفسه ها، به خصوص قفسه های فلزی ضد زنگ، باید قبل از استفاده از ویژگی سلف کلین برداشته شوند.

2) درز در را پاک کنید

یک پارچه میکروفیبر بدون پرز را در آب گرم آغشته کنید و بپیچید تا مرطوب شود. لبه داخلی درب فر و اطراف قاب در را پاک کنید تا هرگونه خرده یا خاکی که ممکن است مانع از درز گیری خوب شود، پاک شود. مراقب باشید که واشر را در اطراف درب حرکت ندهید یا خم نکنید.

3) افزایش تهویه در آشپزخانه

برای کمک به حذف گرما و دود اضافی، هود را روشن کنید تا تهویه در آشپزخانه افزایش یابد. پنجره ها را باز کنید و در صورت امکان فن های سقفی را روشن کنید.

4) در را قفل کنید و چرخه را انتخاب کنید

اکثر درهای فر با انتخاب چرخه خود تمیز کردن به طور خودکار قفل می شوند. اگر نشد، آن را به صورت دستی قفل کنید. چرخه خود تمیز کردن را در کنترل پنل انتخاب کنید و اجازه دهید اجرا شود.

5) باقیمانده را پاک کنید

قفل درب فر تا زمانی که دمای داخلی به سطح ایمن نرسد باز نمی شود. وقتی چرخه کامل شد، در را باز کنید و از یک پارچه میکروفایبر مرطوب استفاده کنید تا باقیمانده موادی که در طرفین و پایین فر باقی مانده است را پاک کنید.

6) فر را دوباره جمع کنید

قفسه های فر که از فر خارج شده‌اند را با شستن آنها در آب گرم و صابون با اسفنج تمیز کنید. قفسه ها را بشویید، خشک کنید و داخل فر قرار دهید. فر شما آماده استفاده است.

7) قسمت بیرونی فر را تمیز کنید

اکنون که داخل فر شما تمیز است، زمان خوبی است که قسمت بیرونی در و کنترل پنل را تمیز کنید. نحوه تمیز کردن به نوع سطح بستگی دارد، اما بیشتر آنها را می توان با یک حوله میکروفیبر آغشته به آب گرم و صابون تمیز کرد. سطوح را پاک کنید و سپس با یک حوله تازه خشک کنید.

نکاتی برای گرفتن بهترین نتیجه از سلف کلین

  • به محض اینکه فر به اندازه کافی خنک شد تا با خیال راحت تمیز شود، مواد ریخته شده را پاک کنید.
  • از هیچ نوع پاک کننده اجاق همزمان با سلف کلین استفاده نکنید.
  • هیچ ظرفی را هنگام استفاده از قابلیت سلف کلین در فر نگذارید.
  • دستورالعمل های مربوط به نحوه تمیز کردن قفسه های فر را در دفترچه راهنمای خود بررسی کنید. بیشتر آنها باید در طول چرخه سلف کلین از فر خارج شود.
  • قبل از اینکه سطح چربی و آلودگی سنگین شود، چرخه سلف کلین را اجرا کنید. تقریباً غیرممکن است که ویژگی سلف کلین بتواند لایه های ضخیم مواد غذایی سوخته را در یک فرآیند پاک کند.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد